keuken afvoer ontstoppen

 

Afvoer verstopt? Handige tips om de afvoer te ontstoppen

Afvoer ontstoppen met baking soda en azijn

Het enige wat men nodig hebt is een kopje baking soda en een kopje azijn. Giet eerst kokend water in de afvoer. Duw vervolgens de zuiveringszout door de gootsteenafvoer en gebruik indien nodig een spatel. Plaats nu de stop in de gootsteen, duw de azijn naar de klomp en blokkeer de actie. Een gootsteenafvoer verstoppen is vaak gemakkelijker dan sommige mensen denken. Het vermijden van de kosten van het bellen met een loodgieter heeft in mijn ervaring altijd de voorkeur, ook als dat betekent dat je het probleem zelf moet oplossen.

De meeste verstoppingen kunnen worden opgelost door gebruik te maken van een aantal relatief eenvoudige en eenvoudige technieken en hulpmiddelen. Zodra je de gootsteen hebt leeggemaakt, is het tijd om eraan te werken om de kans dat het probleem zich opnieuw voordoet te minimaliseren.

Hier zijn zeven tips voor het verwijderen van een verstopte gootsteenafvoer.

Zeven methoden om een gootsteenafvoer te ontstoppen

  • Controleer de afvalverwerking (als u die heeft).
  • Gebruik een zuiger om de klomp los te maken.
  • Reinig de P-trap.
  • Gebruik een loodslang (ook wel een "toiletjack" of een "elektrische aal" genoemd).
  • Gebruik baking soda en azijn (het natuurlijke alternatief voor chemicaliën)
  • Gebruik reinigingschemicaliën.
  • Bel een loodgieter.

 

De meeste van onze tips, afgezien van het bellen met een loodgieter, zijn relatief goedkoop of kosten niets. Hieronder zal ik voor elke methode meer in detail gaan.

Naar onze ervaring kan het ontstoppen van een gootsteenafvoer een combinatie van meer dan één van deze methoden vereisen. Het hele proces kan van tien minuten tot een uur duren om een verstopte afvoer te verwijderen, afhankelijk van de aard van de verstopping. De klus kan echter rommelig zijn en zorg moet worden besteed aan chemische stoffen, omdat spatten de huid kunnen verbranden of erger.

Een verstopte gootsteenafvoer vereist dringende actie. Blokkades kunnen worden veroorzaakt door een verscheidenheid aan dingen, maar omvatten meestal voedingsmiddelen zoals koffiedik, vet van vlees zoals spek en zetmeelrijke voedingsmiddelen zoals rijst en pasta. Een verstopte gootsteenafvoer vereist dringende actie. Blokkades kunnen worden veroorzaakt door een verscheidenheid aan dingen, maar omvatten meestal voedingsmiddelen zoals koffiedik, vet van vlees zoals spek en zetmeelrijke voedingsmiddelen zoals rijst en pasta.

TIP: Rioolservice Amsterdam

 

TIP 1. Controleer de afvalverwijdering

Als uw gootsteen vuilophaal heeft, moet u het op verstoppingen controleren. Ze kunnen gemakkelijk verstopt raken met stukjes eten. Om de bron van de klomp te bepalen, schakelt u eerst de verwijderaar uit. Als je iets in de afvoer stopt, dan wil je ook de stroom uitzetten. Je kunt een zaklamp gebruiken om door de afvoer te kijken en proberen de aard van de blokkade te bepalen: in principe, waar het is en wat het veroorzaakt. Dit zal je gereedschap en aanpak bepalen.

De meest waarschijnlijke oorzaak van de klomp zijn stukjes voedsel (als het iets substantieels of waardevoller is, zoals sieraden, dan wilt u misschien een loodgieter bellen). Als het voedsel is, probeer dan het puin te breken door de papierrollen handmatig te draaien. De handmatige bediener bevindt zich normaal aan de onderkant van de verwijderaar en wordt bediend met een inbussleutel. TIP Raadpleeg de handleiding voor volledige instructies.
Gebruik geen chemische reinigingsmiddelen met een verwijderaar, omdat deze schade kunnen veroorzaken.

Het is misschien mogelijk om de verwijderaar volledig te verwijderen voor inspectie. Zorg dat u echter eerst alle aansluitingen op de vaatwasser knijpt.
Gebruik een tang om los voedselresten te verwijderen. Steek nooit uw hand in de verwijderaar terwijl de messen scherp zijn. Als de verwijderaar nog steeds verstopt is, moet u een plunjer gebruiken. Als het probleem niet de verwijderaar blijkt te zijn of als er geen is geïnstalleerd, moet u andere methoden verkennen.

TIP 2. Probeer een zuiger te gebruiken

Er zijn twee soorten zuigers. Je kunt het beste het type zonder bel gebruiken voor deze klus. Voer een paar centimeter water in de gootsteen om de zuiging te bevorderen en te beginnen met storten. Na het onderdompelen, als je een verwijderaar hebt, probeer hem dan opnieuw uit te voeren. Zorg ervoor dat u het niet oververhit, want dat kan het beschadigen. Voer wat water in de gootsteen. Als het goed is, ben je helemaal klaar. Als het niet werkt, moet je wat meer onderdompelen proberen of naar een andere methode gaan.

TIP 3. Reinig de P-trap

De P-trap is de elleboogvormige buis onder de gootsteen. Als dit verstopt raakt met voedsel en / of vet, dan wil je het misschien uit elkaar halen en de smurrie verwijderen die de verstopping veroorzaakt. Zorg voordat u begint dat u een emmer onder de P-trap plaatst. Dan moet u de aansluitingen op de buis en de muur losdraaien. Verwijder de P-val en inspecteer deze op vuil. Als de blokkering niet in de P-trap zit, moet u proberen de afvoer te ontstoppen met de slang van een loodgieter.

TIP 4. Gebruik een loods-slang

Als je geprobeerd hebt de P-trap te plunderen en schoon te maken en geen van beide dingen werkt, moet je misschien een loodgieterslang gebruiken.
Deze tool bestaat uit een spiraalvormige spiraal slang, meestal ongeveer 1/4-inch dik met een handvat aan het ene uiteinde. De spoel wordt gebruikt om naar beneden in de afvoer te reiken en dan wordt het handvat aangezwengeld, losgemaakt en de klomp omhooggetrokken. Sommige slangen worden handmatig aangezwengeld. Sommige worden aangedreven voor extra sterkte. Zuiveringszout en azijn in combinatie kunnen soms werken als het gaat om het ontstoppen van verstoppingen. De bakpoeder wordt eerst toegevoegd, gevolgd door de azijn. De stop moet dan worden ingedrukt om de reactie te beheersen. Zuiveringszout en azijn in combinatie kunnen soms werken als het gaat om het ontstoppen van verstoppingen. De bakpoeder wordt eerst toegevoegd, gevolgd door de azijn.

Komt u er niet uit? Bel 24/7 loodgieter Amsterdam