Ontstoppingsbedrijf Amsterdam

Hoe plaats je een duoblok?

Om een duoblok te plaatsen, moet je allereerst de hoofdkraan dichtdraaien. Als je een shellkraantje monteert, kan de hoofdkraan weer open. Plaats het toilet op de gewenste plaats en controleer of deze waterpas staat. Kijk of de aansluitmof op de afvoerbuis past en of deze niet te lang is. Teken af waar de toiletpot precies moet worden aangesloten en boor daar de benodigde gaten. Zet het toilet terug en bevestig de afvoermof. Draai daarna de bevestigingen goed vast door de schroeven afwisselend vast te draaien. Open het shellkraantje en test of het werkt en waterdicht is. Kit daarna de voet van het toilet af.

Hoe plaats je een staand toilet?

Bij een staand toilet moet het waterreservoir apart geïnstalleerd worden. Dit doe je door het reservoir op de toiletpot aan te sluiten volgens de instructies van de fabrikant. Vervolgens moet je de vlotterkraan monteren en de watertoevoer aansluiten. Daarna kun je de hoofdkraan, of het shellkraantje als je dat er tussen gezet hebt, open draaien en het reservoir vol laten lopen. Als alles goed werkt en waterdicht is, kun je tot slot de rand tussen de toiletvoet en de grond dichtkitten met siliconen.

Water zuiveren en water behandelen

Water dat via de waterleiding je huis binnen komt, is niet altijd vrij van kalk, vuil of andere onzuiverheden. Het plaatsen van een filter achter de watermeter kan voorkomen dat roestdeeltjes, zand of vuil je waterleiding verstoppen of beschadigen. Met een waterverzachter kun je voorkomen dat kranen en leidingen worden aangetast door kalk. Maar wanneer is het nu eigenlijk nodig om je water te zuiveren of te behandelen?

Hard of zacht water

Al het drinkwater bevat kalk en wanneer het gehalte aan kalk laag is (zacht water), vormt dat geen probleem. Maar, wanneer het kalkgehalte hoog is (hard water), kan zich kalksteen vormen. Dit kan water-gebruikende machines, zoals koffiezetapparaten, wasmachines en vaatwassers, beschadigen waardoor ze verstopt raken of kapot gaan. In dat geval is het aan te raden om een waterverzachter te gebruiken. Er zijn verschillende systemen te verkrijgen.

Waterverzachters

De meest gebruikte techniek op het gebied van waterverzachting is de ionenuitwisseling. Kunstharsen in een reservoir vangen calciumionen uit het water op en verwisselen deze tegen natriumionen uit het hars. Hierdoor wordt het water zachter. Je kunt ook antikalksystemen met elektromagneten gebruiken, die zorgen dat de kalk zich niet meer afzet of waterzuiveraars, die het water zuiveren tot de kwaliteit van flessenwater.